ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ (Περιοδικό Νέα Σκέψη, 2005)


ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Μόχθος πολύχρονης θεώρησης στη Λογοτεχνία και στην Επιστήμη, έρχεται ως επιστέγασμα, ο πολύτιμος αυτός τόμος που επιμελήθηκε ο συγγραφέας, ποιητής και κριτικός Γιώργος Πολ. Παπαδάκης. Πολλά από τα κείμενα αυτά, που συγκροτούν τον τόμτα ακούσαμε σε μια ημεριδα "Φανταστικής Λογοτεχνίας" στην Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών, στις 16/5/2003. Συμπληρώνονται τα πρώτα αυτά στοιχεία επαφής με άλλα κείμενα, άρθρα, απόψεις, θεωρητικές γνώμες, και εκτιμήσεις, καθώς και  με τα διηγήματα, που πληρούν αποτελεσματικότητα την όλη ιδέα αυτού του τόμου.
Ο αναγνώστης διερευνά, συγκρίνει γνώμες και απόψεις και το σπουδαιότερο όλων αποκτά μια προσωπική εμπειρία. Το "φανταστικό" στην Τέχνη αποτελεί κάτι το ουσιώδες, το πρώτιστο. Ο επιμελητής και συγγραφέας της πρωτότυπης αυτής έκδοσης το εκτιμά ιδιαίτερα, δίνοντας μας ποικιλία θεμάτων, που όλα έχουν τη ρίζα τους στο φανταστικό. Το έναυσμα αυτής της ιδιότυπης επιλογής δεν είναι τόσο απλό. Χρειάστηκε μελέτη και χρόνος πολύς για να καταλήξει ως την παρουσίαση του βιβλίου αυτού. Ο συγγραφέας θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που ευτύχησε να δει το έργο του στην τελειωτική του φόρμα. Γιατί  όπως και νά 'χουν τα πράγματα η επιστήμη και η λογοτεχνία είναι δυο παράλληλοι δρόμοι που σε ελάχιστες ευκαιρίες καταλήγουν κάπου μαζί. ΜΕ τον τόμο αυτό ο Γιώργος Πολ. Παπαδάκης αναμφίβολα μας προσφέρει ένα "δώρο ζωής" με την όλη αυτή προσπάθεια.

περιοδικό Νέα Σκέψη, 2005.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (MOST AWARDED MEN ACTORS)

 Η έρευνα αφορά, το άθροισμα βραβείων και υποψηφιοτήτων σε ότι αφορά τα σπουδαιότερα βραβεία, σε κινηματογράφο, θέατρο και τηλεόραση, των με...