ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΗΚΑΡΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΗΣ - ΟΙ ΘΕΑΜΑΤΙΚΟΤΕΡΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ

Γιώργος Δεληκάρης και Βασίλης Χατζηπαναγής. Δυο από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά αστέρια όλων των εποχών. Κοινό χαρακτηριστικό το θέαμα που πρόσφεραν και έφερναν τον κόσμο στο γήπεδο. Επίσης το ότι αγωνίστηκαν περίπου ίδιους αγώνες στην Α κατηγορία, 281 και 282. Ο Δεληκάρης ξεκίνησε στον Αργοναύτη και έπαιξε εκεί δυο χρόνια μπάλα, ένα στη Β Εθνική κι ένα στο ερασιτεχνικό. Μετά έκανε μεγάλη καριέρα στον ΟΣΦΠ απο το '69 έως το '78, που πήγε στον ΠΑΟ. Ο Χατζηπαναγής ήρθε το 1975 από την Παχτατόρ Τεσκένδης και έπαιξε ως το '88 γεμάτα χρόνια, με λιγοστές συμμετοχές το 89 και το 90.
Ο Δεληκάρης ήταν καθαρό δεκάρι ενώ ο Χατζηπαναγής δεξιός ενδιάμεσος. Άριστοι τριπλερ και οι δυο, ξεσήκωναν τον κόσμο με τις φαντεζί ενέργειες τους. ο Δεληκάρης μπορούσε να τριπλάρει όλο το γήπεδο, ενω ο Χατζηπαναγής ήταν άφθαστος στο ένας εναντίον ενός σε σημείο να εκθέτει τους αντιπάλους. Λίγα γκολ αναλογικά με τη θέση τους και οι δυο. Δεληκάρης 30 και Χατζηπαναγής 60. Ασιστ αρκετές ο Χατζηπαναγής έως πολλές, περισσότερες πάντως από το Δεληκάρη. Επίσης ο Βάσια είχε το ταλέντο του γκολ από απευθείας χτύπημα κόρνερ(6). 
Ο Δεληκάρης μπορούσε να πάρει την μπάλα από το κέντρο του γηπέδου και να ανατρέψει οποιαδήποτε αντίσταση αντιπάλου μέχρι τα αντίπαλα καρέ. Μπορούσε να ανεβάσει την ομάδα, ελέγχοντας το ρυθμό του αγώνα ενώ οι κινήσεις του στο παιχνίδι, θύμιζαν άλογο που καλπάζει. 
Ο Χατζηπαναγής, ήταν ιδιοφυΐα στο χειρισμό της μπάλας με τα πόδια, ενώ έβλεπε γήπεδο με απίστευτο τρόπο. Μπορούσε να δώσει την πιο φανταστική ασίστ, και να βγάλει τον συμπαίκτη του φάτσα με το τέρμα σε σημείο να απορεί κανείς πως πέρασε τη μπάλα μέσα από τόσα πόδια ή πως είχε τη συνειδητοποίηση του χρονισμού της κατάλληλης στιγμής για την επαφή, μπάλας - παίκτη.  

Τέτοιοι παίκτες να φέρνουν το κόσμο στο γήπεδο δεν υπάρχουν σήμερα, δυστυχώς. Μακάρι να είχαν διασωθεί περισσότερα βίντεο να τους απολαμβάνουμε. 

Γιώργος Πολ. Παπαδάκης

1 σχόλιο:

  1. Ο ΒΑΣΙΑ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΣ ΣΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.Ο ΔΕΛΗΚΑΡΗΣ ΟΤΑΝ ΕΙΧΕ ΤΟ ΚΟΝΤΡΟΛ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΧΑΝΕ ΤΗ ΜΠΑΛΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (MOST AWARDED MEN ACTORS)

 Η έρευνα αφορά, το άθροισμα βραβείων και υποψηφιοτήτων σε ότι αφορά τα σπουδαιότερα βραβεία, σε κινηματογράφο, θέατρο και τηλεόραση, των με...