ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

ΝΕΣΤΟΡΙΔΗΣ - ΣΙΔΕΡΗΣ - ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ - ΟΙ ΙΚΑΝΟΤΕΡΟΙ ΣΚΟΡΕΡΣ

        Σήμερα παρουσιάζουμε τους ΙΚΑΝΟΤΕΡΟΥΣ ΣΚΟΡΕΡ των ελληνικών γηπέδων. 

Κώστας Νεστορίδης, Γιώργος Σιδέρης, Αντώνης Αντωνιάδης. Αν και το έχουμε ξαναθίξει να εξηγήσουμε τι σημαίνει "ικανότερος". "Ικανότερος" είναι εκείνος που έχει το καλύτερο ποσοστό επίτευξης γκολ σε σχέση με τα παιχνίδια που έχει αγωνισθεί. Για παράδειγμα: Ένας παίκτης ει πετύχει 25 γκολ σε 30 αγώνες. Ένας άλλος έχει πετύχει 23 γκολ σε 10 αγώνες. Ποιος είναι ο ικανότερος; Μα φυσικά ο δεύτερος!!! ο οποίος έχει ποσοστό επίτευξης γκολ 2,3 γκολ ανά παιχνίδι ενώ ο πρώτος, έχει 0,83. Ο  Θωμάς Μαύρος,  για παράδειγμα μεγάλος γκολτζής, έχει πετύχει 261 γκολ, αλλά σε πάνω από 500 αγώνες. Ποσοστό: 0,51.

Κώστας Νεστορίδης: Ο Νεστορίδης εκτός από κορυφαίος σκόρερ υπήρξε και ένας απο τους κορυφαίους Έλληνες ποδοσφαιριστές όλων των εποχών - για κάποιους ο κορυφαίος - . Ο Νεστορίδης δεν ήταν απλά ο κορυφαίος σκόρερ αλλά και μεγάλος μπαλαδόρος μιας και είχε τεχνική κατάρτιση, ενώ δεν ήταν φουνταριστός. Τρίπλαρε, σούταρε έκανε τα πάντα και φυσικά δρούσε εκτός περιοχής. (Σε αντίθεση με τους Αντωνιάδη και Σιδέρη που μπορούν να χαρακτηριστούν μόνο ως μεγάλοι γκολτζήδες). Λέγεται ότι έχει επιτύχει και 17 γκολ από κόρνερ. Όταν πήγε στην Αυστραλία και συμμετείχε στο εκεί πρωτάθλημα βγήκε και εκεί πρώτος σκόρερ, ¨Έπαιξε μπάλα από το 1949 στον Πανιώνιο και ύστερα μεταγράφηκε στην ΑΕΚ όπου έκανε μεγάλη καριέρα κι έβγαινε συνεχώς πρώτος σκόρερ. Έπαιξε 6 χρόνια στην Α Εθνική κατηγορία και βγήκε 4 φορές πρώτος σκόρερ, πράγμα που επιβεβαιώνει ότι δεν είχε πετύχει τυχαία τόσα γκολ στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, δηλαδή πριν το '60. Συντελεστής επίτευξης τέρματος: 0,85. 142 γκολ σε 167 συμμετοχές στην Α΄ κατηγορία και πολλά ακόμα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Γιώργος Σιδέρης: Σε επίπεδο ¨Καθαρής Α Εθνικής" απλά ο κορυφαίος γκολτζής. 224 γκολ σε 284 αγώνες. Φαινόμενο δύναμης και οξυδέρκειας. Παρόλο που δεν ήταν μπαλαδόρος, είχε ικανότητα και στο χτύπημα φάουλ, έχει πετύχει 15 γκολ από ελεύθερο χτύπημα. Αν δεν υπολογίσουμε τη χρονιά με την Ανβερπ στο Βέλγιο που πέτυχε λίγα γκολ (6) , έχει ποσοστό: 0,79 στην Α κατηγορία Ελλάδος Μαζί με την Ανβέρπ έχει 309 παιχνίδια και 231 γκολ, ποσοστό: 0,75. Δυνατός φορ παρέσυρε τους πάντες στο διάβα του και έγραψε εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο΄σαν παίκτης του Ολυμπιακού Πειραιώς και της Εθνικής ομάδας.

Αντώνης Αντωνιάδης: Κορυφαίος φουνταριστός φορ, ο οποίος βελτίωσε και λίγο την τεχνική του μετά το '72 όταν ασχολήθηκε με το μπαλέτο. 242 γκολ στην Α Εθνική και 187 γκολ, ποσοστό: 0,77. Μαζί με Β Εθνική: 350 παιχνίδια (περίπου) και 260 γκολ σύνολο ποσοστό: 0, 74. Ο μύθος ότι αν δεν ήταν ο Δομάζος "δε θα υπήρχε Αντωνιάδης" δεν ισχύει δεδομένου ότι ήδη ήταν στους κορυφαίους σκόρερς της Β΄ κατηγορίας, πριν παίξει στον Παναθηναϊκό. Είναι ο κορυφαίος σπεσιαλίστας στα χτυπήματα πέναλτι στην Α΄ Εθνική κατηγορία, ενώ κατάφερε με τον Παναθηναϊκό να φτάσει στον τελικό του κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης κόντρα στον Άγιαξ.

1 σχόλιο:

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (MOST AWARDED MEN ACTORS)

 Η έρευνα αφορά, το άθροισμα βραβείων και υποψηφιοτήτων σε ότι αφορά τα σπουδαιότερα βραβεία, σε κινηματογράφο, θέατρο και τηλεόραση, των με...