ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

ΜΑΤΩΜΕΝΟΣ ΕΡΩΤΑΣ - ΕΥΑ ΣΤΑΜΟΥ

Ματωμένος έρωτας
Ένα συναρπαστικό αστυνομικό μυθιστόρημα με άφθονο σασπένς
Γιώργος Πολ. Παπαδάκης, Ματωμένος έρωτας, Δρόμων, 2012.

    Στο ερωτικό θρίλερ του Γιώργου Πολ. Παπαδάκη "Ματωμένος Έρωτας" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΔΡΟΜΩΝ, κεντρικός χαρακτήρας είναι ένας σαραντατριάχρονος συγγραφέας που η σχέση του με μία όμορφη γυναίκα με απρόβλεπτη συμπεριφορά, θ΄ αλλάξει την καθημερινότητα και τον τρόπο σκέψης του, μέσα σ' ένα καλοκαίρι. Ο ήρωας θα βιώσει μία τρομαχτική και ταυτόχρονα βίαιη περιπέτεια που θα τον φτάσει στα φυσικά και ψυχικά του όρια, ενώ θα ανατρέψει μια για πάντα τις απόψεις του για τον έρωτα, τις γυναίκες, και την ανθρώπινη φύση γενικότερα.
    Η ιστορία που ξεκινάει θεαματικά από το πρώτο κιόλας κεφάλαιο είναι γεμάτη εκπλήξεις και παγίδες. Ο αναγνώστης εύκολα ταυτίζεται με τον κεντρικό χαρακτήρα και όπως κι εκείνος νιώθει αγωνία, φόβο, σοκ και οργή και προς το τέλος του βιβλίου επιθυμία για δικαίωση, λύτρωση, ακόμα και εκδίκηση.

    Γύρω από τους βασικούς πρωταγωνιστές γυρίζουν δορυφόροι και των δύο φύλων που παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της πλοκής, εξίσου μυστικοπαθείς και αδίστακτοι με την κεντρική ηρωίδα που κινεί τα νήματα της υπόθεσης. Οι γυναίκες ιδιαίτερα δεν περιορίζονται στο ρόλο της "μοιραίας" ή της "γατούλας", όπως ίσως συμβαίνει σε άλλα βιβλία του είδους. Δυναμικές, μυστηριώδεις, ερωτικές και γεμάτες πάθος για ζωή, δείχνουν αποφασισμένες να επιβιώσουν με κάθε τρόπο και απόλυτα ικανές να διεκδικήσουν τις επιθυμίες τους και να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και όσους αγαπούν. 

    Το παιχνίδι ανάμεσα στο καλό και το κακό, το οργανωμένο έγκλημα, η φιλία που δοκιμάζεται, η ερωτική εξάρτηση, η ζήλια και ο πόνος της προδοσίας, αποτελούν βασικά θέματα του μυθιστορήματος. Η βία και οι ερωτικές σκηνές εναλλάσσονται με τις σκηνές δράσης, αλλά και τις απλές περιγραφές της καθημερινότητας και των συνηθειών των ηρώων σε μια καλά δομημένη και ταυτόχρονα γεμάτη ανατροπές πλοκή, συνθέτοντας ένα βιβλίο που διαβάζεται πολύ ευχάριστα.

Εύα Στάμου - 2013


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (MOST AWARDED MEN ACTORS)

 Η έρευνα αφορά, το άθροισμα βραβείων και υποψηφιοτήτων σε ότι αφορά τα σπουδαιότερα βραβεία, σε κινηματογράφο, θέατρο και τηλεόραση, των με...