ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛ. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2017

ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ - ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ - ΝΤΙΝΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ

ένα βιβλίο με συνομιλίες και συνεντεύξεις «με 64 προσωπικότητες του Πνεύματος και της Τέχνης με τον τίτλο: ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ. 
Όλοι εκλεκτοί, οι συνομιλητές μίλησαν για την προσωπική τους ζωή μέσα από το έργο τους, και έκαναν διάφορα σχόλια για τις ανθρώπινες συμπεριφορές.
Μερικοί έκαναν καυτά σχόλια, αλλά πάντα μέσα στην ιστορία του πολιτισμού οι ανθρώπινες σχέσεις ήταν σε σύγκρουση, ιδίως οι Πνευματικές και της Τέχνης.
Η ζωή είναι «τέτοια», δεν φτιάχνεται με τίποτα. Το μόνο που κατορθώνει η Τέχνη κυρίως να την κάνει πιο υποφερτή. Το βάρος της ζωής είναι δραματικό, δε φταίει μόνο η φύση, αλλά και ο ίδιος ο άνθρωπος που δεν κατανόησε τώρα πέντε χιλιάδες χρόνια τον λεγόμενο πολιτισμό, να λάβει μέτρα ώστε η ζωή του καθενός να μην έιναι φορτική. Ο Παπαδάκης μέσα από τις βαθυστόχαστες και διεισδυτικές ερωτήσεις του ανιχνεύει τα κίνητρα και τους στόχους όλων αυτών των καλλιτεχνών (ποιητών, συγγραφέων, ζωγράφων, σκηνοθετών) και τους κατευθύνει σε «αποκαλύψεις», και «εκμηστηρεύσεις». Όλοι απάντησαν σε μεστά ερωτήματα του Παπαδάκη για τις εμπειρίες τους πάνω στη ζωή, που χρησιμεύουν για τους νεώτερους. 
Έχοντας πίστη στην Τέχνη και την Επιστήμη, ίσως εκείνες κατορθώσουν να μας δώσουν μια ελάχιστη ευτυχία. Αυτός είναι ο ρόλος τους, γι αυτό και το βιβλίο αυτό του Παπαδάκη: ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ,  έχει ενδιαφέρον. 

Ντίνος Ταξιάρχης – θεατρικός συγγραφέας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (MOST AWARDED MEN ACTORS)

 Η έρευνα αφορά, το άθροισμα βραβείων και υποψηφιοτήτων σε ότι αφορά τα σπουδαιότερα βραβεία, σε κινηματογράφο, θέατρο και τηλεόραση, των με...